İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Mustafa Pars İlkokulu

Şbt

Okulumuz 1968 yılında Eğitim –Öğretime başlamıştır. O günlerde Gültepe Mahallesi henüz olmadığından Yeşilova İlkokulu adını almıştır.Mahalle halkının çalışmaları sonucu geniş bir araziye sahip olan PARS ailesi babalarının adı verilmek şartıyla okulun arsasını Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamıştır. 1969-1970 öğretim yılı Kasım ayında okul binası yapılarak Yeşilova İlkokulu adı Mustafa Pars İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Gültepe Mahallesinin oluşumu ile birlikte öğrenci sayısındaki artış nedeniyle  bahçeye yeni bir bina yapılarak 1972 yılında Yeşilova İlkokulu olarak yeniden ikinci okul açılmıştır. 1996-1997  Öğretim yılında 8.yıllık  zorunlu eğitimin başlaması nedeniyle iki bina tek müdürlük olarak Mustafa Pars İlköğretim Okulu olarak eğitime devam etmiştir. Dersliklerin yetersiz gelmesi ve binaların eskimesi, depreme dayanıksız olması nedeniyle 2006 yılında Mustafa Pars İlkokulu olarak yapılan bina yıkılarak yeni bina yapılmış,2010 yılında ise Yeşilova İlkokulu olarak yapılan bina yıkılarak yeni bina yapılmıştır. 30.03.2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanunla Zorunlu Eğitimin 12 yıla çıkarılması ile İlkokul ve Ortaokulların ayrılmasıyla iki binadan oluşan okulumuzun eski binası Mustafa Pars İlkokulu, yeni binası ise Mustafa Pars Ortaokulu ismini almıştır. 2023-2024 Eğitim öğretim yılında 20 ilkokul şubesi, 1 özel eğitim şubesi ile normal eğitim sisteminde eğitim öğretime devam eden okulumuzda pek çok sosyal, kültürel ve sportif faaliyetle öğrencilerimizin hem akademik, hem de sosyal becerileri desteklenmektedir.